Sommarparadis

Och resan damp ned i ett sommarparadis där det gula huset tittade ut över vattnet. Ön var Hällsö och från dörröppningen tittade husfrun Stina ut mot det lilla samhället Havstenssund. Det var länge sedan hon var och cyklade med sina väninnor i fjällen. (bild på Stina och cykel finns här)Nu var hon gift och hade barn, fyra vackra flickor, och varje sommar packades familjen in i bilen och så gav de sig i väg till deras eget sommarparadis. Hennes man Johannes, som en gång stod i en eka i prästgårdsdammen i Rumskulla, var kanske den som tog fotografiet. (bild på Johannes finns här)Kanske de just kommit till ön efter en lång biltur från Höreda. Längs slingrande vägar hade de kört, rott över till ön och öppnat ett vinterstängt hus. Kanske kaffet redan kokade på spisen och möjligen var det därför hon stod där på trappan. Var var hennes man, kaffet var ju klart.


Kommentarer

 1. Hej Gunilla,
  Martin heter jag och bor på Hällsö sommartid. Jag håller just nu på att sammanställa en bok om Hällsö, dess historia, hus och invånare. Jag snubblade in på din sida och hittade en del gamla fina bilder från en svunnen tid och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Skulle vara intressant att få veta hur du ”hör till” Hällsö samt om har fler gamla bilder från Hällsö och om du isf vill dela med dig av dina bilder för boken.
  Mvh, Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande projekt! Har du någon e-post adress eller något telefonnummer så kan vi ju talas vid. Historier och bilder finns det gott.

   Radera
  2. Hej. Hittade ingen mail till dig, därför blev det en kommentar. Visste inte om du kunde se min mail eller inte. Min mailadress är lotsbryggan@hotmail.com (använder sällan min g-mail). Om du mailar mig dit så kan jag berätta lite mer och kanske få höra lite om dina bindningar till ön och om du har några roliga bilder och anekdoter från Hällsö.

   Radera

Skicka en kommentar