Tisdagsbulle
När jag var
liten hette den här bullen Tisdagsbulle. Semla var ett ord jag aldrig hört. Den
åts i djup tallrik varje tisdag innan påsk, tillsammans med varm mjölk, kanel
och socker. Det var gott, men det gällde att äta snabbt så inte bullen blev för
blöt. Att äta semla med mjölk fungerar bara på hemlagade bullar. De måste vara
lite tyngre och stabbigare än köpesemlans fluffiga bulle. Ska nog baka en sats
bullar igen till helgen. Fast om jag äter dem med varm mjölk vet jag inte, för,
vem vet, kanske solen värmer så pass att man kan äta den ute.
Sådär, med varm mjölk, åt vi också när jag var liten! Fast jag måste erkänna att det där med semlor är lite bortkastat på mig, jag tillhör nämligen skaran som petar bort mandelmassan innan jag äter...
SvaraRaderaHär äter kamrater som inte tål mandelmassa vaniljsemlor. Vaniljkräm istället för mandelmassa. Själv tycker jag inte de är goda, men de är ett alternativ.
RaderaHetvägg kallas det du beskriver i de trakter jag kommer ifrån. Natten innan fettisdagen bakades och förpackades 16400 semlor på mitt jobb... Få av oss har ätit en i år...
SvaraRaderaKram E
Förstår dig.
Radera