Stiftelsen Arkivet för UFO-forskning (AFU)Ibland har man tur och gör en arbetsresa med studiebesök. Jag for med arbetskamrater till Norrköping. På eftermiddagen besökte vi Stiftelsen Arkivet för UFO-forskning (AFU) som är världens största arkiv och bibliotek inom ämnena ufo, forteana, kryptozoologi och paranormala fenomen. 


Hyllor efter hyllor är fyllda av böcker, dokument, pressklipp, filmer, inspelningar och tidsskrifter. Ännu mera hyllor med rapporter om ufon och ännu flera hyllor med ännu mer material. Det tog aldrig slut. Det fyllde rum efter rum.

 
Ingenstans fanns det levande gröna män med sneda ögon. Men vi kände deras närvaro.
Som tur var fanns en kunnig, mycket entusiastisk personal som höll reda på allt. Och, sen upptäckte jag på en hylla ett magiskt porträtt. Arkivet verkar samarbeta med de stora, tunga namnen. Fox  Mulder och Dana Scully (Arkiv X). (Finns det några andra?) Deras porträtt stod på en hylla. Då blev jag både lättad och trygg.  (Jag har inte missat ett avsnitt.) AFU arkivet är i goda händer.


Kommentarer

 1. Svar
  1. Det var ett spännande studiebesök med människor som verkligen älskade sitt jobb.

   Radera
 2. Alltid bra att ha erfarna hjältar att tillgå!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något vi alla behöver ibland. kram

   Radera
 3. kan ju inte kommentera detta.
  kram fr anti-ufot

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör en kulturhistorisk gärning med insamlingen av allt material. Och vi var glada att vi fick vara där och se på allt. kram

   Radera

Skicka en kommentar