måndag 8 oktober 2012

Sirligt balkongräcke på PlatensgatanLinköping är en stad med många gamla vackra hus. Detaljerna på dem är vackert arbetade. Inte är deras balkongräcke av knölig plåt eller raka, hårda järnpinnar. Inte täcks det av ett gladrandigt tyg så sikten, både in och ut, förstörs. Nej, sirligt tittar den ut på världen. Ståtligt finns den där år ut och år in. Trotsar väder och vind. Ännu en balkong att vinka ifrån.

4 kommentarer:

 1. Helt sant! Jag beundrar också den där skönheten som man ofta kan hitta på och i gamla hus. Tyvärr är den ofta hotad. Besökte för en tid sedan ett helt fantastiskt hus i Majorna i Göteborg som var rivningshotat. Där fanns en så fin atmosfär; allt var skapat med ett sinne för det vackra. Och detaljerna: träräckena, fönstren, dörrarna... det schackrutiga golvet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att inte glömma att titta på och uppleva sin omvärld. Det mötet glöms lätt bort i TV och datavärldar och det är synd för upplevelsen på "riktigt" av ljuset, ljuden, golven, taken (ex. stuckatur eller något riktigt läckert gammalt träinnertak)är något alldeles speciellt. Det går inte att ersätta med det elektroniska.
   Vad glad jag blev att du tittade in hit Kim. Välkommen!

   Radera
 2. Jag har bara bott i Halmstad i 2 år, men jag hittar ständigt nya vackra detaljer på husen när jag vandrar runt. Och om natten/gryningen, när jag får hem från mitt jobb, ser jag allt på ett helt annat sätt. Lite mystiskt och hemlighetsfullt. Älskar det!

  Fin balkong, tänk att få sitta där och dricka kaffe och se ut över trakten.
  Kram E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bott i Linköping i större delen av mitt liv men när jag började med bloggen blev jag turist i min egen stad. Jag upptäcker hus och detaljer jag aldrig har sett förut när jag går omkring. Och visst är balkongen fin, som gjord för kaffe (och te). kram

   Radera