måndag 2 juli 2012

Persmässemarknaden Gamla Linköping 29 juni 2012 (del 2)Marknader innehåller ju inte bara försäljare. Det måste ju finnas folk som köper av det som erbjuds. Sen behövs det underhållning, något att äta, man kan ju bli hungrig. På Persmässemarknaden i Gamla Linköping gick det att köpa äpplen, godis i strut och strömmingsburgare.  Det fanns dockteater och loppcirkus. Det fanns musikanter av olika slag och det fanns folk från förr och nu.  Plötsligt kom där fru Antoinetta Strömfelt ( gift von Lingen) glidande förnämt på gatan. Hennes vackra klänningsfåll släpade i gatans damm och solfjädern kom till pass när hon viftade bort all lukt av Finesse och Wella schampo. Att hon dog redan 1810 bekom henne inte det minsta, utan hon stannade och pratade med än den ena än den andra.


Fast jag undrar om hon pratade med luffaren som fanns en bit ifrån stånden. De var ju av olika sort, den ena adlig och den andra av enklare börd. Den ena rik och den andra fattig.  Ensam stod han där och vevade sitt positiv och hoppades på en slant till en brödkant och något att dricka. Han hälsade artigt på mig när jag gick förbi. Lyfte på hatten och allt.  Men samtidigt höll han ögonen på vad som hände längre fram på gatan. Något var på gång. Polisen var där. 


Starke Arvid och eldsslukaren var där, men inga präster.


 
Persmässemarknaden i Gamla Linköping var fullt av folk från olika tidsepoker och det var marknad och än var dagen inte slut. Men vad tittade de på?

2 kommentarer:

  1. Tack för att du tipsade om min bild i Danmark!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod, det var så lite så.

      Radera